Carnati proaspeti cu pulpa
PrinteazaCarnati proaspeti cu pulpa din: mate, pulpa de vita, pulpa de porc, apa, usturoi, piper, sare, cimbru si boia.
- mate de porc sau de oaie
- 500 g pulpa de vita
- 1,3 kg pulpa de porc
- apa fiarta cat e nevoie
- o capatana de usturoi
- piper negru macinat
- sare
- cimbru uscat si macinat
- o lingurita boia
Mod de preparare:
Se pregătesc matele. Dacă doriţi să iasă carnaţii mai subţiri, atunci se vor umple maţe de oaie. Indiferent de maţe, acestea se opăresc, se freacă cu sare şi oţet şi apoi se lasă în apă rece. Se bagă carnea în robot si se toacă.
Pasta de carne se amestecă cu sare, cimbru, boia, piper măcinat, usturoi pisat si apă. Se frământă bine compoziţia si se obţine o pastă omogenă. Se asază maţele pe tulumbă si se umplu cu compoziţia preparată.
In timpul umplerii, se adaugă compoziţia treptat, ţinând de maţ şi distribuind carnea uşor ca să nu plesnească maţul. Se leagă matele la capete si se lasă carnaţii pe o tavă să se scurgă.
Se pun la rece să se usuce maximum 2 zile si se consumă proaspeţi sau afumaţi.
Pofta buna!