Carnati proaspeti de casa
PrinteazaCarnati proaspeti de casa din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa, mate, slanina.
- 1 kg carne de porc
- 500 g carne de vită sau viţel
- 1 lingură cu sare
- piper măcinat
- usturoi tocat
- 1 ceaşcă mică de apă caldă
- maţe de porc spălate şi curăţate
- 200 g slănină
Mod de preparare:
Se toacă mărunt carnea de vită (sau se trece prin maşina de tocat), iar carnea de porc se toacă mai mare. Se amestecă tocăturile.
Se taie cubuleţe slănina şi se pune peste came împreună cu sare, piper, usturoi tocat şi apă caldă.
Se omogenizează. Se frământă tocătura de came timp de 3-5 min pentru a se amesteca aromele, se umpu maţele şi se leagă la capete.
Se despart în bucăţi de 10-12 cm prin strangularea maţului. în felul acesta se frig mai uşor şi tocătura nu se împrăştie când se pregătesc.
Pofta buna!