Carnati proaspeti de porc
PrinteazaCarnati proaspeti de porc din: carne de porc, grasime, carne de vita, usturoi, piper, mirodenii, sare.
- 1 kg carne de porc
- 500 g grăsime
- 200 g carne de vită
- usturoi
- piper
- un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi
- sare
Mod de preparare:
Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi grăsimea se trec prin maşina de tocat carne, folosind sita mijlocie.
Pasta rezultată se amestecă cu sare, piper, mirodenii pentru cârnaţi şi mujdei. După ce s-a frământat bine, compoziţia omogenizată se introduce în intestine (bine curăţate şi spălate), cu şpriţul sau cu ajutorul tubului pentru cârnaţi montat la maşina de tocat.
Intestinele se umplu încet şi nu prea îndesat, ca să nu se spargă. Se ţin câteva ore la frigider. Cârnaţii se servesc proaspeţi, prăjiţi în untură, dar se pot de asemenea zvânta şi afuma.
Poftă bună!