Carnati proaspeti de porc

Printeaza

 Carnati proaspeti de porc din: carne de porc, grasime, carne de vita, usturoi, piper, mirodenii, sare.

Ingrediente:Carnati proaspeti de porc

  • 1 kg carne de porc
  • 500 g grăsime
  • 200 g carne de vită
  • usturoi
  • piper
  • un vârf cuţit mirodenii pentru cârnaţi
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea şi grăsimea se spală şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă şi se pisează cu sare, adăugându-se puţină apă. Carnea şi grăsimea se trec prin maşina de tocat carne, folo­sind sita mijlocie.

Pasta rezultată se amestecă cu sare, piper, mirodenii pentru cârnaţi şi mujdei. După ce s-a frământat bine, compoziţia omogenizată se introduce în intestine (bine curăţate şi spălate), cu şpriţul sau cu ajutorul tubului pentru cârnaţi mon­tat la maşina de tocat.

Intestinele se umplu încet şi nu prea înde­sat, ca să nu se spargă. Se ţin câteva ore la frigider. Cârnaţii se servesc proaspeţi, prăjiţi în untură, dar se pot de asemenea zvânta şi afuma.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.