Carnati proaspeti de porc si vita
PrinteazaCarnati proaspeti de porc si vita din: carne de porc, carne de vita, usturoi, condimente, coriandu, nucsoara, cimbru, apa.
- 1 kg carne de porc
- 500 g carne de vită sare piper
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură condimente pentru cârnaţi
- coriandru şi nucşoară fin măcinate
- cimbru uscat măcinat
- 1/2 pahar apă
- intestine subţiri de porc sau de viţel
Mod de preparare:
Folosind o lingură de lemn, răzuieşti intestinele în interior şi le speli în mai multe ape, apoi le laşi în apă rece.porc şi de vită şi o amesteci împreună cu usturoiul pisat, condimentele şi sare după gust şi apa.
Omogenizezi amestecul care va trebui să fie o pastă mai puţin vâscoasă.
Asamblezi pâlnia pentru umplut cârnaţii la maşina de tocat carne.
Ungi pâlnia folosind slănina şi o îmbraci în intestinul de porc, adunându-l pe tot la un loc.
Umpli intestinul cu amestecul, trăgând uşor de capătul liber, pe măsură ce se umple şi având grijă să nu spargi cârnatul introducând o cantitate prea mare de amestec. înţepi cârnaţii din loc în loc.
Delimitezi cârnaţii răsucind intestinul la fiecare 15-20 cm.
Laşi cărnaţii să se zvirite 2 zile, într-o cameră rece, bine aerisită. Ii prăjeşti sau îi coci în cuptor.
Carnati proaspeti de porc si vita
Pofta buna!