Carnati proaspeti de porc si vita

Printeaza

Carnati proaspeti de porc si vita din: carne de porc, carne de vita, usturoi, condimente, coriandu, nucsoara, cimbru, apa.

Ingrediente:Carnati_proaspeti_de_porc_si_vita

  • 1 kg carne de porc
  • 500 g carne de vită sare piper
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 lingură condimente pentru cârnaţi
  • coriandru şi nucşoară fin măcinate
  • cimbru uscat măcinat
  • 1/2 pahar apă
  • intestine subţiri de porc sau de viţel

 

Mod de preparare:

Folosind o lingură de lemn, răzuieşti intestinele în interior şi le speli în mai multe ape, apoi le laşi în apă rece.porc şi de vită şi o amesteci împreună cu usturoiul pisat, condimentele şi sare după gust şi apa.

Omogenizezi amestecul care va trebui să fie o pastă mai puţin vâscoasă.

Asamblezi pâlnia pentru umplut cârnaţii la maşina de tocat carne.

Ungi pâlnia folosind slănina şi o îmbraci în intestinul de porc, adunându-l pe tot la un loc.

Umpli intestinul cu amestecul, trăgând uşor de capătul liber, pe măsură ce se umple şi având grijă să nu spargi cârnatul introducând o cantitate prea mare de amestec. înţepi cârnaţii din loc în loc.

Delimitezi cârnaţii răsucind intestinul la fiecare 15-20 cm.

Laşi cărnaţii să se zvirite 2 zile, într-o cameră rece, bine aerisită. Ii prăjeşti sau îi coci în cuptor.

Carnati proaspeti de porc si vita

Carnati_proaspeti_de_porc_si_vita

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.