Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla
PrinteazaO reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate, varza rosie, sfecla, mustar si paine.
- 8 carnati de porc
- 100 ml de otet balsamic
- 100 g zahar brun
- 1 lingura seminte de chimion
- 140 g amestec de fructe uscate (stafide, merisoare)
- 1 varza rosie (aproximativ 600 g), tocata
- 4 sfecle (aproximativ 350 g), rase
- 4 bucati de bagheta si mustar, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun cârnaţii pe o tavă şi se dau la cuptor 30-35 de minute, până se pătrund şi devin aurii. Intre timp, se pun oţetul, zahărul, chimionul şi fructele uscate într-o cratiţă mare şi se încălzesc uşor, până începe zahărul să se dizolve.
Se dau în clocot şi se fierbe sosul trei minute sau până scade puţin. Se adaugă varza şi sfecla, se amestecă bine şi se mai ţin pe foc încă 10 minute. Se servesc cârnaţii în stil hotdog, într-o baghetă, cu salată caldă şi puţin muştar.
Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla
Pofta buna!