Carnati semiuscati
PrinteazaCarnati semiuscati din: carne de porc, slanina, kaizer, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia, vin, usturoi, mate, sare.
- 2 kg carne de porc
- 500 g slănină
- 500 g kaizer afumat
- 1 linguriţă cu ienibahar
- 1 linguriţă cu cimbru
- 1 linguriţă cu piper
- 1 linguriţă cu coriandru
- 2 linguri cu boia dulce
- 200 ml vin roşu sec
- 1 căpăţână de usturoi
- maţe
- sare
Mod de preparare:
Curăţă bine maţele şi lasă-le în apă cu sare. Dă toată carnea şi slănina prin maşina de tocat şi amestecă totul cu condimentele, adaugă vinul, usturoiul pisat fin şi sare după gust.
Frământă toată compoziţia astfel încât să se condimenteze uniform. Cu ea, umple maţele. Lasă cârnaţii la scurs, rulaţi pe un făcăleţ, câteva zile, de preferat undeva afară sau într-o cămară bine aerisită.
Cârnaţii au un gust deosebit dacă foloseşti mai multe tipuri de carne: porc, vită şi oaie. După ce amesteci compoziţia, poţi să adaugi câteva frunze rupte de dafin pentru a parfuma carnea.
Carnati semiuscati
Pofta buna!
Vreau si eu din carnatii astia