Carnati cu boia si usturoi din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 700 g carne de porc 300 g carne de vită 1 lingură cu sare 2 g silitră piper măcinat 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă cu ienibahar Mod de preparare: […]
Carnati taranesti
PrinteazaCarnati taranesti din: carne de porc macra, slanina, usturoi, coriandru, cimbru, sare, piper, mate.
- 1 kg carne de porc macra
- 250 g slanina frageda
- 1/2 capatana de usturoi
- coriandru
- ciimbru sau maghiran
- sare
- piper pisat
- mate subtiri
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat.
Slănina se taie cubuleţe, se amestecă cu carnea tocată, adăugându-se apă cu zeamă de usturoi, sare şi piper. Cu această compoziţie, se umplu maţele.
Pentru aceasta, în locul sitei şi al cuţitului, la maşina de tocat se aplică pâlnia pentru umplut cârnaţi.
O pâlnie tot subţire, pe măsura maţelor.
Câmaţii se consumă într-un timp cât mai scurt, fiind ţinuţi la rece până la pregătire.
Se prăjesc în grăsime, pe aragaz, sau se pot pune la cuptor.
Garnitura poate fi: cartofi piure, iahnie de fasole, fasole bătută sau varză călită.. Alături, murături, după preferinţă.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Carnati de casa uscati si afumati
Carnati de casa uscati si afumati din: carne, slanina, sare, silitra, boia, piper, usturoi, mate. Ingrediente: 1 kg carne de porc 1 kg carne tocată de vită 500 g slănină 2 linguri rase cu sare 2 g silitră (conservant) piper măcinat usturoi boia iute 1 pahar cu apă caldă maţe subţiri de porc Mod […]
Carnati haiducesti de porc
Carnati haiducesti de porc din: carne de porc, slanina, sare, piper, maghiran, coriandru. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slanina boia sare si piper maghiran coriandru Mod de preparare: Se toacă mărunt carnea de porc. Se taie slănină în cubuleţe. Se amestecă totul, se adaugă boia de ardei iute, sare, piper, măghiran şi […]
Pofta buna!