Carnati traditionali de porc cu boia si usturoi
PrinteazaCarnati traditionali de porc cu boia si usturoi din: carne de pe burta porcului, pilpa de porc, slănină, maţe de porc, sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, usturoi.
- carne de pe burta porcului
- pulpă 1 de porc
- puţină slăninuţă (împreună trebuie să cântărească 5 kg)
- cca 10 m de maţe
- 2-3 linguri sare
- piper
- 1 1/2 lingura boia de ardei dulce
- 1/2 lingură boia de ardei iute
- 2 căpăţâni de usturoi
Mod de preparare:
Carnea o speli, o tai cuburi, apoi o treci prin maşina de tocat. Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Intr-o cratiţă mai mare pui carnea tocată, usturoiul pisat, sarea, piper după gust, boiaua de ardei dulce şi iute.
Le amesteci bine şi dai carnea cam 1 oră la frigider, să ia gust din toate mirodeniile.
Maţele le speli atât pe exterior, cât şi pe interior. Punând apă pe interiorul lor, puteţi vedea unde sunt, sparte.
Ataşezi ustensila pentru cârnaţi la maşina de tocat, iar pe ea pui maţul, iar la capăt îi faci un nod. Pui carne în maşina de tocat, apoi învârţi.
Cineva ţine de capătul maţului pentru a fi umplut mai uşor. Ii faci cât de mari doreşti, noi îi răsucim când avem dimensiunea dorită, apoi continuăm cu umplerea maţului, procedând la fel până terminăm toată compoziţia de carne.
Peste noapte îi atârni pe o bară de lemn, la loc răcoros sau, dacă nu există această posibilitate, îi pui în frigider.
A doua zi îi dai la afumat, apoi îi păstrezi la rece.
Pofta buna!
Foarte buni carnatii astia