Cârnaţi cu varză murată
PrinteazaO reteta delicioasa de carnati cu varza murata din: carnati de porc, varza, ulei de masline extravirgin, otet alb, miere, mustar dulce, sare si piper.
- 12 cârnaţi de porc
- 2 verze murate medii
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri oţet alb
- 1 linguriţă miere
- 3 linguri muştar dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert într-o cratiţă apă cu sare şi, când clocoteşte, adaugă oţetul. Taie varza fideluţă. Pune-o în apa care clocoteşte şi fierbe-o câteva minute, ca să-şi piardă mirosul neplăcut, apoi scurge-o şi pune-o în apă rece. Scurge-o din nou şi las-o într-o strecurătoare.
Incinge într-o tigaie uleiul amestecat cu mierea, pune varza, sărează şi piperează, după gust, şi căleşte-o până când se rumeneşte şi devine crocantă.
Incinge grătarul şi frige cârnaţii crestaţi, întorcându-i ca să se rumenească pe toate părţile. Serveşte-i cu garnitură de varză si cu muştar.
Cârnaţi cu varză murată
Pofta buna!