Cârnaţi pe varză cu sos de hrean
PrinteazaO retete de carnati pe varza cu sos de hrean din: carnati de porc afumati, untura, varza murata, varza cruda, ceapa, boabe de piper, sare, hrean, miere, msutar si foaie de dafin.
- 8 carnati de porc afumati
- 2 linguri untura
- 1 varza murata
- 1 varza cruda
- 1 ceapa
- boabe de piper
- sare
- hrean ras
- miere
- mustar dupa gust
- foaie de dafie
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt, o căleşti în untură până devine sticloasă, apoi adaugi varza tăiată fideluţă şi o căleşti amestecând mereu pentru a nu se prinde de fundul cratiţei, adăugând câte puţină apă la nevoie. Adaugi piperul, sarea şi foaia de dafin.
Când s-a pătruns bine, dai la cuptor pentru 20-30 de minute. Crestezi cârnaţii şi îi prăjeşti în untură până se rumenesc frumos.
Când sunt gata, aşezi pe un platou cârnaţii peste varza călită, iar deasupra torni un sos din hrean ras amestecat cu miere şi muştar (mai dulce sau mai iute, după gust).
Cârnaţi pe varză cu sos de hrean
Pofta buna!