Carnati cu varza
PrinteazaCarnati cu varza din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia de ardei iute, busuioc, sare, mate de porc, varza murata, ulei, piper.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne de vita
- 3 capatani de usturoi
- cimbru
- boia de ardei iute
- busuioc
- sare
- mate de porc
garnitura:
- 1 varza murata
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Porţionăm carnea şi o tocăm în maşina de tocat, de două ori. Punem carnea tocată într-un vas mare şi îi adăugăm usturoiul pisat bine, o lingură de cimbru uscat, o lingură de busuioc uscat, o linguriţă rasă de boia iute şi sare.
Frământăm foarte bine carnea şi umplem maţele de porc. După fiecare 10 cm, facem un nod, pentru a obţine cârnăciori mici. Avem grijă ca maţele să fie foarte bine curăţate şi spălate.
Cârnaţii astfel preparaţi îi lăsăm 24 de ore la rece. Putem prăji cârnaţii în ulei bine încins, sau îi putem prepara pe grătar.
Tocam varza fideluta, o scurgem de surplusul de zeama si o presaram cu piper. Stropim cu putin ulei si amestecam. Servim carnaciorii picanti cu salata de varza murata.
Carnati cu varza
Pofta buna!