Mazare cu carnaciori picanti din: boabe de mazare uscata, cartofi, ulei, zahar, sare, boia, patrunjel, branza topita, chimen, carnaciori, ardei iute. Ingrediente: 250 g boabe de mazare uscata 500 g cartofi 4 linguri ulei 1 lingurita zahar sare boia 1 legatura patrunjel 1 lingura branza topita 1 lingurita chimen macinat 4 carnaciori 4 ardei iuti […]
Carnati de vita cu paine si cereale integrale
PrinteazaCarnati de vita cu paine si cereale integrale din: ulei de rapita, ceapa, sare, telina, salvie uscata, usturoi, seminte de chimen, lapte, supa de pui, paine integrala.
Ingrediente:
- 2 linguriţe de ulei de rapiţă
- 1 ceapă mare, mărunţită
- 1/2 linguriţă de sare
- 2 ceşti de ţelină, tocată mărunt
- 1 lingură de frunze de salvie uscată
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1/2 linguriţe de seminţe de chimen (opţional)
- 1 ceaşcă de lapte degresat
- 1/4 ceaşcă de supă de pui fără sare
- 1 pâine din făină integrală, tăiată felii şi apoi în cuburi potrivite (în total circa 10 ceşti)
- 230 g de cârnaţi de vită, tăiaţi în cuburi
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 170°C. Unge cu ulei o tavă de dimensiuni potrivite.Pune ulei într-o cratiţă şi las-o pe aragaz, la foc potrivit. Adaugă ceapa şi sarea. Amestecă ocazional.
Completeaza cu ţelina, salvia, usturoiul şi seminţele de chimen (după ce s-a rumenit bine ceapa).
Căleşte pentru cinci minute.
Indeparteaza recipientul de pe aragaz şi adaugă laptele, supa de pui fără sare, pâinea integrală tăiată cuburi şi cârnaţii.
Amestecă bine ingredientele, asezonează cu sare şi piper negru măcinat, apoi varsă mixtura în tava de copt pregătită.
Unge compoziţia la suprafaţă cu puţin ulei, acoper-o cu folie de aluminiu şi pune tava la cuptor pentru jumătate de oră.
Apoi îndepărtează folia şi mai lasă alte 40 de minute.
Carnati de vita cu paine si cereale integrale
Carnaciori la cuptor din: carnaciori, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, rosii, oregano, paine. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 12 cârnăciori de porc 2 cepe roşii, tăiate felii 3 dovlecei, tăiaţi felii groase 1 vânătă, tăiată bucăţi 2×400 g conservă de roşii în suc 4 linguri oregano proaspăt, tocat 235 g felii de pâine cu usturoi […]
Pofta buna!