Carnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi Mod de preparare: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec […]
Carnati de vita-porc afumati si uscati
PrinteazaCarnati de vita-porc afumati si uscati din: carne de porc, carne tocata de vita, slanina, sare, silitra, piper, usturoi, boia, apa, mate de porc.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne tocată de vită
- 500 g slănină
- 2 linguri rase cu sare
- 2 g silitră
- piper măcinat
- usturoi
- boia iute de ardei roşu
- 1 pahar cu apă caldă
- maţe subţiri de porc
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe şi tendoane, o dai prin maşina de tocat de două ori, amesteci într-un vas mai mare carnea de porc cu cea de vită, adaugi: sare, piper, sil itră, usturoi, boia iute şi apă călduţă.
Frămânţi amestecul, umpli maţele folosind maşina de tocat la care montezi o ţeavă de metal inox sau o formă specială de cârnaţi. Legi maţele la un capăt pentru a putea mânui tocătura. Lucrezi cu atenţie ca să nu se rupă.
Când operaţia s-a terminat, atârni câmaţii pe un băţ gros şi îi laşi la zvântat câteva zile, după care îi pui la fum rece.
Se păstrează în cămara rece.
Carnati de vita-porc afumati si uscati
Pofta buna!
poate iti place si:
Carnati cu boia si usturoi
Carnati cu boia si usturoi din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia, usturoi, ienibahar. Ingrediente: 700 g carne de porc 300 g carne de vită 1 lingură cu sare 2 g silitră piper măcinat 1 linguriţă cu boia de ardei 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă cu ienibahar Mod de preparare: […]
Pofta buna!