Carnati
PrinteazaCarnati
- 2 kg piept de porc
- 2 kg pulpă de vită
- 1 kg carne de oaie (pulpă)
- 500 g slănină afumată
- 400 g usturoi
- 5 linguri boia de ardei dulce
- 1 lingură boia iute
- 1,5 l apă minerală
- 1 linguriţă bicarbonat
- cimbru
- sare
- piper
- maţe (10 m)
Mod de preparare:
Toci toată carnea şi o amesteci cu condimentele şi usturoiul pisat. Adaugi apa minerală şi omogenizezi bine. Slănina afumată o tai cu cuţitul în cubuleţe mici şi o amesteci în compoziţie pe care o laşi la rece cam 5 ore ca să se pătrundă aromele.
In funcţie de grosimea maţelor cu această compoziţie poţi umple maximum 10 m dacă sunt maţe subţiri şi 6-7 m – dacă sunt maţe groase. După ce sunt gata, le laşi să se scurgă şi să se usuce, atârnate pe un băţ mai gros, în balcon.
Pofta buna!