Carne cu ardei la cuptor

Printeaza

Carne cu ardei la cuptor din: carne tocata amestec, ardei grasi, cartofi, rosii, ceapa, ou, suc de rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si condiment vegetal.

Ingrediente:

  • 600 g carne tocată amestec
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi galbeni sau verzi
  • 3 cartofi
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 200 ml suc de roşii
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce sau iute
  • ulei
  • sare
  • piper
  • condiment vegetal

 

Mod de preparare:

Carne cu ardei la cuptor: Carnea tocată o amesteci cu ceapa dată pe râzătoare şi cu pă­trunjelul tocat. Adaugi 1 ou, con­dimentezi şi faci nişte chifteluţe mici, dar alungite.

Cureţi cartofii şi îi tai felii mai groase (rondele), ar­deii îi tai bucăţi mai mari, iar roşiile rondele. într-o tavă unsă cu ulei, aşezi o bucată de ardei roşu, o chifteluţă, 1 ardei verde, 1 cartof.

Repeţi operaţiunea până umpli tava. Amesteci bine sucul de roşii cu apă, îl condimentezi şi îl torni peste ele, şi il sprijini cu o scobitoare. Dai tava la cuptor. Poţi consuma mâncarea atât caldă, cât şi rece, mai ales în zilele caniculare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.