Carne cu ardei la cuptor
PrinteazaCarne cu ardei la cuptor din: carne tocata amestec, ardei grasi, cartofi, rosii, ceapa, ou, suc de rosii, boia de ardei, ulei, sare, piper si condiment vegetal.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată amestec
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi galbeni sau verzi
- 3 cartofi
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1 ou
- 200 ml suc de roşii
- 100 ml apă
- 1 linguriţă boia de ardei dulce sau iute
- ulei
- sare
- piper
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Carne cu ardei la cuptor: Carnea tocată o amesteci cu ceapa dată pe râzătoare şi cu pătrunjelul tocat. Adaugi 1 ou, condimentezi şi faci nişte chifteluţe mici, dar alungite.
Cureţi cartofii şi îi tai felii mai groase (rondele), ardeii îi tai bucăţi mai mari, iar roşiile rondele. într-o tavă unsă cu ulei, aşezi o bucată de ardei roşu, o chifteluţă, 1 ardei verde, 1 cartof.
Repeţi operaţiunea până umpli tava. Amesteci bine sucul de roşii cu apă, îl condimentezi şi îl torni peste ele, şi il sprijini cu o scobitoare. Dai tava la cuptor. Poţi consuma mâncarea atât caldă, cât şi rece, mai ales în zilele caniculare.
Pofta buna!