Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt
PrinteazaCarne de berbec cu sofran, ceapa si unt din: ceafă şi testicule de berbec, ceapa, unt, rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper), pistiluri de şofran, cartofi, apa, sare, piper.
- 400 g ceafă şi testicule de berbec
- 2 cepe
- 25 g unt
- 40 g rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper)
- 4 pistiluri de şofran
- 500 g cartofi
- 1 l apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală ceafa şi testiculele de berbec şi se taie felii. Se taie mărunt ceapa apoi se rumeneşte puţin într-o tigaie cu unt topit.
Se aşază jumătate din bucăţile de berbec pe fundul unei oale, se acoperă cu ceapa şi deasupra se aşază restul de came.
Se sărează, se piperează şi se adaugă deasupra cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. Se toarnă apă şi se dă gust cu kawa şi şofran.
Se lasă la fiert timp de o oră şi jumătate, la foc mic, amestecând uşor din când în când, ca să nu se lipească carnea de fund (se adaugă, dacă e nevoie, puţină apă caldă).
După ce această tocană e gata, se mai aşteaptă încă 5 minute înainte de a o servi.
Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt
Pofta buna!
Interesanta reteta asta!