Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt

Printeaza

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt din: ceafă şi testicule de berbec, ceapa, unt, rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper), pistiluri de şofran, cartofi, apa, sare, piper.

 

Ingrediente: Carne_de_berbec_cu_sofran_ceapa_si_unt

  • 400 g ceafă şi testicule de berbec
  • 2 cepe
  • 25 g unt
  • 40 g rădăcină de kawa sub formă de pudră (sau piper)
  • 4 pistiluri de şofran
  • 500 g cartofi
  • 1 l apă
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se spală ceafa şi testiculele de berbec şi se taie felii. Se taie mărunt ceapa apoi se rumeneşte puţin într-o tigaie cu unt topit.

Se aşază jumătate din bucăţile de berbec pe fundul unei oale, se acoperă cu ceapa şi deasupra se aşază restul de came.

Se sărează, se piperează şi se adaugă deasupra cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. Se toarnă apă şi se dă gust cu kawa şi şofran.

Se lasă la fiert timp de o oră şi jumătate, la foc mic, amestecând uşor din când în când, ca să nu se lipească carnea de fund (se adaugă, dacă e nevoie, puţină apă caldă).

După ce această tocană e gata, se mai aşteaptă încă 5 minute înainte de a o servi.

Carne de berbec cu sofran, ceapa si unt

Carne_de_berbec_cu_sofran_ceapa_si_unt

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Interesanta reteta asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.