Carne cu ciuperci si sos alb
PrinteazaCarne cu ciuperci si sos alb din: carne, tarhon verde, ceapa, ciuperci, ulei, smantana, sare, piper, suc de lamaie.
- 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel
- câteva fire de tarhon verde
- 3 cepe
- 500 g ciuperci
- 150 ml ulei
- 3 linguri smântână
- sare
- piper
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare:
Toci mărunt tarhonul, ceapa, picioruşele ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din cantitatea de ulei.
Intre timp, feliile de carne şi pălăriile ciupercilor tăiate felii le aşezi într-o tavă, adugi sarea şi piperul după gust, torni restul de ulei şi le pui la cuptor 25 de minute.
Compoziţia călită o dai deoparte, o amesteci cu smântână şi cu zeama de la 1/2 lămâie.
Pe o farfurie pui câteva linguri de sos, deasupra aşezi feliile de carne şi 2-3 ciuperci scoase din cuptor.
Ornezi cu frunze de tarhon şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!