Carne cu telina la cuptor
PrinteazaCarne cu telina la cuptor din: carne tocata de porc, telina, ulei, piper, sare, patrunjel, orez, supa, iaurt, oua, marrgarina, cascaval.
- 300 g carne de porc tocata
- 2 teline
- ulei
- piper
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- 150 g orez
- 300 ml supă (dintr-un cub)
- 200 ml iaurt
- 1 ou
- margarină
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Cureti telina, o tai felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp, încingi uleiul şi prăjeşti carnea tocată, o sărezi, o piperezi, o dai la o parte de pe foc şi presari pătrunjelul tocat.
Orezul îl fierbi în supa pe care ai făcut-o dintr-un cub şi, când a fiert, îl amesteci cu carnea. Ungi un vas de iena cu margarină, aşezi un strat de ţelină, apoi pui 2 linguri de carne cu orez şi stropeşti cu oul bătut cu 1 iaurt.
Repeţi operaţia până termini ingredientele, iar deasupra pui ou bătut cu iaurt. Introduci vasul în cuptorul bine încălzit pentru circa 15 minute. Când este gata, presari caşcaval ras.
Pofta buna!