Carne cu varza si cartofi
PrinteazaCarne cu varza si cartofi din: slanina, cartofi, sunculita, ciolan dezosat, carnati, varza murata sau legume, tarhon, cimbru, dafin, orez, smantana.
- 50 g slănină
- 300 g cartofi
- 150 g şunculiţă
- 150 g ciolan dezosat
- 150 g cârnaţi
- varză murată sau legume asortate
- tarhon
- cimbru
- dafin
- orez (opţional)
- smântână
Mod de preparare:
La prepararea acestei reţete este indicat să folosiţi o oală de tuci, dar se poate utiliza şi o oală cu pereţi mai groşi.
Se tapetează fundul şi marginile oalei cu slănină tăiată fâşii, apoi se aşază un strat de cartofi cruzi, tăiaţi rondele. Pentru primul strat se foloseşte doar jumătate din aceştia. Deasupra se pune un strat de carne, alcătuit din şunculiţă, ciolan dezosat şi felii subţiri de cârnaţi. Deasupra se aşază un strat de varză murată fideluţă sau, după preferinţă, un strat de legume asortate (de sezon).
Se condimentează cu tarhon uscat, cimbru şi foaie de dafin. Se presară 1 -2 linguri de orez (facultativ) şi se întinde deasupra restul de cartofi. Deasupra se pun fâşii de slănină, se acoperă oala cu un capac şi se dă la cuptoi pentru o oră, la foc slab. Preparatul se serveşte fierbinte cu smântână.
Pofta buna!