Carne la cuptor cu maghiran si bacon
PrinteazaCarne la cuptor cu maghiran si bacon din: chifle, lapte, carne tocată amestec, ouă, ceapă, sare, piper, măghiran, usturoi, frunze de pătrunjel, ulei, bacon.
- 2 chifle
- 100 ml lapte
- 800 g carne tocată amestec,
- 2 ouă
- 1 ceapa
- sare
- piper
- măghiran
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- 1 lingură ulei
- 100 g bacon
Mod de preparare:
Tai în bucăţi chifla şi o înmoi în lapte. Carnea o amesteci cu ouăle, o condimentezi cu sare şi piper şi adaugi chiflele înmuiate şi stoarse, usturoiul pisat şi ceapa răzuită. Adaugi şi frunzele de pătrunjel mărunţite.
Amesteci totul foarte bine. Iei o formă de guguluf, o ungi cu ulei, aşezi de jur-împrejur fâşii de bacon pe lungime în forma unsă, apoi aşezi carnea amestecată şi îndoi peste carne fâşiile de bacon, formând o panglică.
Dai forma la cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu timp de 30-40 de minute. Poţi consuma tortul cald sau rece cu diferite salate alături.
Pofta buna!