Carne la cuptor cu mere si nuca
PrinteazaCarne la cuptor cu mere si nuca din: cartofi, carne de pui sau de porc, ceapă, ardei gras roşu, mere acrişoare, nucă, cabanos, smântână, caşcaval ras sau caş.
- 600 g cartofi
- 5-6 bucăţi de carne de pui sau de porc
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 2 mere acrişoare
- 2 linguri nucă
- 150 g cabanos
- smântână
- 3 linguri de caşcaval ras sau caş
Mod de preparare:
Prepari carnea ca pentru grătar, o baţi cu ciocanul, o condimentezi şi o frigi pe grătar. Cureţi ceapa şi o tai julien, ardeiul îl tai fâşii, iar merele le tai feliuţe subţiri.
Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi cât sunt încă fierbinţi şi îi tai felii. Aşezi jumătate dintre feliile de cartofi fierţi într-o tavă unsă cu margarină sau cu unt.
Peste cartofi aşezi feliile de carne făcută la grătar, apoi ceapa, ardeii şi feliile de mere. Presari nuca, feliile de cabanos, iar deasupra cartofii care au rămas, smântână şi caşcavalul ras. Dai tava la cuptor şi o laşi până se rumeneşte compoziţia.
Pofta buna!