Carne la cuptor cu mere si nuca

Printeaza

Carne la cuptor cu mere si nuca din: cartofi, carne de pui sau de porc, ceapă, ardei gras roşu, mere acrişoare, nucă, cabanos, smântână, caşcaval ras sau caş.

Ingrediente:Carne la cuptor cu mere si nuca

  • 600 g cartofi
  • 5-6 bucăţi de carne de pui sau de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 mere acrişoare
  • 2 linguri nucă
  • 150 g cabanos
  • smântână
  • 3 linguri de caşcaval ras sau caş

Mod de preparare:

Prepari carnea ca pentru grătar, o baţi cu ciocanul, o condimentezi şi o frigi pe grătar. Cureţi ceapa şi o tai julien, ardeiul îl tai fâşii, iar merele le tai feliuţe subţiri.

Fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi cât sunt încă fierbinţi şi îi tai felii. Aşezi jumătate dintre feliile de cartofi fierţi într-o tavă unsă cu margarină sau cu unt.

Peste cartofi aşezi feliile de carne făcută la grătar, apoi ceapa, ardeii şi feliile de mere. Presari nuca, feliile de cabanos, iar dea­supra cartofii care au rămas, smântână şi caşcavalul ras. Dai tava la cuptor şi o laşi până se rumeneşte compoziţia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.