Curcan cu sos de afine din: piept de curcan, suc de portocale, supa de pui, sos de afine, amidon, apa rece, supa crema de ciuperci, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1/4 ceasca de suc de portocale 1/4 cana supa de pui 1 borcan sos de afine 4 linguri amidon 1/2 cana de apa […]
Carne de curca in sos de ciuperci si smantana
PrinteazaCarne de curca in sos de ciuperci si smantana din: felii de curcă, sare, piper, faian, unt sau margarina, ceapa, ciuperci proaspete, zeama de lamaie, vin alb, smantana dulce, nucşoară.
Ingrediente:
- 2 felii de curcă a 200 g
- sare, piper negru
- 3 linguri făină
- 3 linguri unt sau margarină
- 1 ceapă
- 150 g ciuperci proaspete
- zeamă de la 1/2 lămâie
- 75 ml vin alb
- 200 g smântână dulce
- 1 praf nucşoară
Mod de preparare:
Feliile se sărează, se piperează, se trec prin făină se prăjesc în grăsime pe fiecare parte cam 3 min., se scot, se pun la cald.
Ceapa se toacă şi se prăjeşte ln grăsimea rămasă până devine sticloasă. Se adaugă şampinioanele şi se prăjesc rapid.
Se stinge cu zeamă de lămâie şi vin alb, se adaugă smântână şi se fierbe sosul până devine cremos.
Se adaugă caşcavalul şi se amestecă până se topeşte în sos.
Se ia de pe foc, se drege cu sare, piper şi nucşoară. Se serveşte peste feliile de curcă.
Carne de curca in sos de ciuperci si smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Curcan in glazura de miere
Curcan in glazura de miere din: piept de curcan dezosat, unt, praf de usturoi, praf de ceapa, piper alb, boia iute, sare, patrunjel, unt, miere. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat cu piele 8 linguri unt 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1 lingurita piper alb 1 lingurita boia iute 1 […]
Pofta buna!