Carne de berbec cu tocana de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau untura si faina.
- 500 g de carne de berbec
- 600 g cartofi
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- 2 linguri bulion de rosii
- 2 linguri unt sau untura
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Carnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cand este aproape prajita, se presara 1 lingura de faina. Apoi se aseaza intr-o cratita, se adauga bulion de rosii, se toarna 2-3 pahare de supa sau apa fierbinte si se lasa sa fiarba inabusit la foc potrivit.
Dupa 1 1/2 – 2 ore (la miel dupa 40-50 minute) se trece carnea intr-o cratita mai putin adanca si se adauga morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, curatati, spalati, taiati felii si prajiti, foi de dafin (1-2 foi) si 6-8 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute).
Toate acestea se sting cu sosul strecurat de la carnea inabusita si se pun din nou la fiert 1/2 ore.
Pofta buna!