Carne de berbec in sos chilli
PrinteazaO reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi, rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare, scortisoara, cuisoare, masline si migdale.
- 4 ardei chiles anehos, uscati
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 rosii
- 2-3 ardei chilli uscati
- 1 kg carne de berbec (miel-pulpa)
- 2-3 lingura ulei de masline
- sare
- 1 lingurita praf de scortisoara
- 1 lingurita cuisoare
- 10 masline verzi
- 10 migdale injumatatite
Mod de preparare:
Ardeii chiles anehos se inmoaie aproximativ 30 de minute in apa calda si apoi se indeparteaza samburii. In acest timp ceapa se taie in patru si usturoiul se injumatateste. Rosiile se cresteaza si se oparesc cu apa fierbinte, se decojesc, se indeparteaza cotoarele si se taie in patru.
Se face un pireu din chiles anehos impreuna cu ceapa, usturoiul, rosiile, ardeii chili uscati si 4-5 linguri de apa in care s-au inmuiat ardeii. Carnea se taie in cuburi mari. Intr-o oala se pune uleiul la incins si se prajeste bine carnea. Se adauga apoi pireul, se amesteca, se sareaza si se adauga si mirodeniile.
Carnea se lasa 1 ora acoperita, la foc mic. Eventual se toarna inca putina apa, dar sosul nu trebuie sa fie prea subtire. Cu 10 minute inainte ca mancarea sa fie gata se adauga maslinele si migdalele.
Poftă bună!