Carne de berbecut cu legume
PrinteazaCarne de berbecut cu legume din: carne de berbecut, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, ulei, bulion, vin, boia, cimbru, sare, piper.
- 600 g carne de berbecuţ dezosată
- 500 g cartofi roze
- 300 g baby morcov
- 1 ardei gras roşu
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 200 ml bulion mai gros
- 100 ml vin alb
- 1 lingură de boia
- 1 lingură de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o până devine lucioasă, fără să se rumenească. Adaugă usturoiul zdrobit şi tocat, apoi boiaua şi amestecă. Pune carnea tăiată bucăţi mici, las-o două minute, apoi stinge cu vinul şi puţină apă fierbinte.
Inăbuşă carnea la foc mic.
Transferă carnea într-o oală de lut încăpătoare. Adaugă ardeiul şi cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi baby morcovii întregi, bulionul diluat cu puţină apă, sarea, piperul şi cimbrul.
Dă la cuptor la foc mic pentru circa o oră, până scade.
Pofta buna!