Carne de caprioara cu fructe de padure

Printeaza

Carne de caprioara cu fructe de padure din: carne de caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Carne de caprioara cu fructe de padure

  • 400 g carne de căprioară
  • 200 g fructe de pădure
  • 200 g afine
  • 1 tijă de ţelină
  • 1/2 morcov
  • 1/2 ceapă roşie
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 6 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie carnea de căprioară felii groase de circa 1 cm. Curăţă şi spa­lă cu grijă fructele de pădure şi afinele, amestecându-le.

Toacă mărunt ţelina, morcovul, ceapa şi căleşte-le, la foc mic, într-o cratiţă cu uleiul încins şi foile de dafin. Adaugă carnea în tigaie şi prăjeşte-o câte 2 minute pe fiecare parte.

Adaugă fructele şi vinul roşu. Pune sare şi piper, după gust, şi lasă să fiarbă până când scade sosul. Aranjează feliile de carne pe farfurii, în formă de evantai, şi toarnă deasupra sosul cu fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.