Carne de cocos cu ceapa si boia
PrinteazaCarne de cocos cu ceapa si boia din: cocosi tineri, untură topită, ceapa, boia, supă de carne, smântână acră, făină, sare.
- 2 cocoşi tineri
- 100 g untură topită
- 2 cepe
- 1 linguriţă de boia
- 1/2 ceaşcă de supă de carne
- 15 g smântână acră
- 1/2 lingură de făină
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cocoşii, se trec prin flacără şi se taie în sferturi. Se pune ceva mai mult de jumătate din untură (60 g) la topit în cratiţă şi se ni menesc bucăţile de pasăre pe toate părţile.
Se scot fară să se oprească focul şi se pun în cratiţă ceapa tăiată mărunt şi boiaua. Se stropeşte cu supa, se adaugă ce a mai rămas din untură şi se amestecă.
Se lasă la foc mic timp de 5 minute, după care se pun la loc în cratiţă bucăţile de pasăre, se sărează, se acoperă şi se lasă mai departe la foc mic, adăugând, dacă este necesar, puţină supă.
Separat, se bate smântână cu făina. Se stropesc cocoşii cu acest amestec, se acoperă, se mai ţin încă 5 minute pe foc şi se lasă să se liniştească câteva minute înainte de a se servi acest fel de mâncare cu virtuţi nebănuite.
Pofta buna!