Carne de gaina cu masline verzi
PrinteazaCarne de gaina cu masline verzi din: carne de gaina, ulei, masline, bulion, faina, ceapa, otet, zahar, sare.
- carne de gaina
- 4 linguri ulei
- 200 g măsline verzi
- 1 lingură bulion
- 1 linguriţă făină
- 3 cepe
- 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin
- 1 bucăţică zahăr
- sare
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Se prăjesc bucăţile de găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic.
Din cînd în cînd se întorc bucăţile adăugînd cate 2-3 linguri de apă. Cînd carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă măslinele, spălate şi înţepate cu acul.
Se taie ceapa peştişori şi se prăjeşte cu două linguri de ulei pînă începe să se îngălbenească, se adaugă făina, se lasă să se prăjească puţin şi se stinge cu un pahar de zeamă de carne sau, în lipsă, cu apă, se adaugă bulionul, sarea, zahărul, foaia de dafin şi vinul sau oţetul.
Acest sos se toarnă în cratiţa cu carne şi se lasă să fiarbă pînă ce carnea este gata.
Pofta buna!