Carne de gaina cu masline
PrinteazaCarne de gaina cu masline din: carne de gaina, ulei, pasta de rosii, masline, sare, lamaie, vin.
- 1, 2 kg carne de găină
- 120 ml ulei
- 2 linguri cu pastă de roşii
- 200-250 g măsline
- sare
- 1/2 pahar cu vin roşu
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, sotaţi-o şi înăbuşiţi-o în ulei fierbinte, pe foc domol.
Scoateţi apoi carnea în alt vas şi fierbeţi-o. In grăsimea rămasă, căliţi puţină făină şi stingeţi-o ciu pasta de roşii diluată cu apă şi vin.
Turnaţi acest sos peste carne şi fierbeţi-o până când carnea este bine pătrunsă. Scoateţi apoi sâmburii măslinelor, fierbeţi-le separat, apoi strecuraţi-le şi puneţi-le peste carne.
Adăugaţi felii de lămâie, tăiate subţiri, fără coajă. Când constataiţi că preparatul de găină (respectiv carnea) este pătrunsă, aduceti-l la masă.
Pofta buna!