Carne de iepure cu sos de rosii
PrinteazaCarne de iepure cu sos de rosii din: carne de iepure, suc de rosii, vin alb, ceapa, ardei, lamaie si unt.
- 1 kg carne de iepure
- 1 l suc de rosii
- 1 pahar de vin alb
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 lamaie
- putin unt
Mod de preparare:
Speli bine carnea şi o pui în apă rece, cu sucul de lămâie. O laşi aşa cam o oră. Pui carnea în oală, adaugi vinul şi pui pe foc să fiarbă până scade vinul.
Separat căleşti ceapa, adaugi carnea fiartă, ardeiul tocat şi laşi pe foc până ceapa capătă o culoare aurie.
Scoţi carnea, torni sucul de roşii şi laşi să fiarbă până ce se mai îngroaşă. Adaugi carnea şi mai laşi să dea câteva clocote.
Poţi servi preparatul ca atare sau cu pilaf de orez.
Pofta buna!