Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor
PrinteazaCarne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel, ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin.
- 800 g costiţe de miel
- 1 ceapă mare
- 1-2 lămâi
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- 600 g cartofi
- 1 cana vin alb dulce
Mod de preparare:
Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc şi se pun într-o cratiţă cu ulei să se pătrundă. Se ţin câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă, până se albesc.
Se stropesc cu vin şi se mai lasă să fiarbă la foc mic câteva minute. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă şi cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească.
Se curăţă cartofii de coajă, se taie rondele şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra se pun costiţele de miel şi se toarnă sosul din tigaie.
Se pesară câteva rondele de ceapă şi de lămâie şi se potrivesc cu sare şi piper. Mâncarea se bagă în cuptor şi, după ce s-a rumenit, se stropeşte cu 1-2 linguriţe de vin alb.
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor
Pofta buna!