Carne de miel la cuptor
PrinteazaCarne de miel la cuptor din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, cartofi, ceapa, supa, unt.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel de 2 kg
- 4 cătei de usturoi feliaţi
- câteva fire de rozmarin
- câteva fire de cimbru
- 2 kg de cartofi mari
- 2 cepe feliate subţire
- 600 ml supă de pui
- 50 g de unt
Mod de preparare:
Se incălzeşte cuptorul la 170° C. Se taie mici buzunare în carnea de miel, perforând-o cu un cuţit ascuţit. Se indeăsă în fiecare tăietură o felie de usturoi şi câteva fire de rozmarin şi se presară cimbru.
Se pune in tavă, se asezonează bine cu sare şi piper negru proaspăt măcinat, apoi se acoperă cu folie de aluminiu. Se curăţă şi se taie cartofii în felii subtiri, se clatesc sub jet de apă rece şi se aşază intr-un vas mare termorezistent sau într-o tavă.
Se amestecă apoi cu ceapa şi cu usturoiul rămas, iar deasupra se presară verdeaţă din belşug. Se incălzesc supa şi untul împreună, apoi se toarnă peste cartofi. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor 1 oră împreună cu carnea de miel.
Se ia folia de aluminiu, se aşază carnea de miel peste cartofi şi se coc neacoperite încă 45 de minute. Se lasă carnea de miel cam 15 minute înainte de a o tăia. Se lasă cartofii în cuptor până când sunt gata de servit.
Pofta buna!