Carne de oaie la cuptor cu legume
PrinteazaCarne de oaie la cuptor cu legume din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi.
- 1-1,2 kg de carne de oaie pe os
- sare
- piper negru măcinat
- paprika
- 1 pahar ulei
- 1 ardei dulce
- 1 dovleac
- 1 vînătă medie
- 0,5 rădăcină de ţelină
- 300 g de bostan
- 1-2 cartofi
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, marinaţi-o într-un amestec de sare, piper roşu şi negru măcinat şi o parte din uleiul vegetal timp de 3-6 ore în dependenţă de cît de tînără este carnea.
Legumele se taie: ardeiul dulce şi bostanul felii mari, dovleacul, vînăta – rondele, rădăcina de ţelină şi cartoful – felii subţiri.
Carnea marinată o punem într-o formă unsă cu ulei vegetal şi o dăm la cuptor 1,5-2 ore. Punem legumele într-o altă tavă unsă abundent cu ulei vegetal, punem legumele tăiate, sărăm un pic, le dăm la cuptor şi le coacem timp de 30-40 minute.
Pofta buna!