Carne de oaie la cuptor cu legume

Printeaza

Carne de oaie la cuptor cu legume din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi.

Ingrediente:Carne de oaie la cuptor cu legume

  • 1-1,2 kg de carne de oaie pe os
  • sare
  • piper negru măcinat
  • paprika
  • 1 pahar ulei
  • 1 ardei dulce
  • 1 dovleac
  • 1 vînătă medie
  • 0,5 rădăcină de ţelină
  • 300 g de bostan
  • 1-2 cartofi

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, marinaţi-o într-un amestec de sare, piper roşu şi negru măcinat şi o parte din uleiul vegetal timp de 3-6 ore în dependenţă de cît de tînără este carnea.

Legumele se taie: ardeiul dulce şi bostanul felii mari, dovleacul, vînăta – rondele, rădăcina de ţelină şi cartoful – felii subţiri.

Carnea marinată o punem într-o formă unsă cu ulei vegetal şi o dăm la cuptor 1,5-2 ore. Punem legumele într-o altă tavă unsă abundent cu ulei vegetal, punem legumele tăiate, sărăm un pic, le dăm la cuptor şi le coacem timp de 30-40 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.