Carne de porc, costita si carnati cu legume

Printeaza

Carne de porc, costita si carnati cu legume din: carne de porc, costita afumata, carnati, varza alba, telina, morcovi, fasole, ceapa, usturoi, cuisoare, sare, piper.

Ingrediente:Carne de porc, costita si carnati cu legume

  • 800 g carne de porc cu os
  • 200 g costiţă afumată
  • 4 cărnaţi
  • 1 varză albă
  • 1 ţelină
  • 4-5 morcovi
  • 1 cană cu fasole boabe
  • 2 cepe
  • 2-4 căţei de usturoi
  • 1-2 cuişoare
  • 1 lingură cu sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Spălaţi fasolea şi lăsaţi-o acoperită cu apă rece 10-12 ore. Curăţaţi legumele şi tăiaţi-le julien, spălaţi cu apă călduţă, puneţi legumele la fiert în apă care clocoteşte.

Tot acum puneţi să fiarbă: fasolea înmuiată, usturoiul tocat, 1-2 cuişoare, carnea tăiată felii şi costiţa afumată tăiată romburi mici. Fierbeţi acoperit la foc moderat 1 oră.

Spălaţi varza, tocaţi-o mărunt, adăugaţi ceapa tăiată peştişori, presăraţi cu sare grunjoasă. Frământaţi amestecul cu mâna 2-3 min., spălaţi cu apă călduţă, scurgeţi în sită. Puneţi la fiert peste legume odată cu 10-12 boabe de piper, continuaţi fierberea 1 oră cu vasul acoperit şi focul moderat. Săraţi după gust.

Rumeniţi câmaţii în cratiţă fără grăsime, lăsaţi să fiarbă cu amestecul de came şi legume 20 min. Stingeţi focul, răcoriţi mâncarea, scurgeţi zeama şi serviţi pe farfurii: came, câmaţi, legume – lângă pâine de casă şi vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.