Carne de porc cu castraveti
PrinteazaCarne de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete, ulei, zahar, sare, sos de soia.
- 250 g file porc
- 1 lingură vin
- 1 castravete mic
- 4 linguri ulei
- zahăr pudră
- sare
- sos de soia
- ulei de susan
Mod de preparare:
Se taie carnea în felii cât mai subţiri şi se toarnă vinul deasupra, amestecându-se bine. Se taie castravetele curăţat în felii subţiri.
Carnea se pune la prăjit, un minut, în ulei bine încins, şi se adaugă castravetele, sarea, zahărul, piperul şi sosul de soia. Se amestecă tot timpul, în cele trei minute cât este ţinut pe foc, şi se dă cratiţa deoparte.
Se stropeşte cu ulei de susan şi se amestecă bine. Se scoate carnea pe un platou şi se serveşte imediat, ornată cu jumătăţi de roadele de castravete.
Pofta buna!