Carne de porc cu ceapa si cartofi
PrinteazaCarne de porc cu ceapa si cartofi din: carne de porc, ceapa, cartofi, ardei, rosii, patrunjel, sare, untdelemn.
- 500 g carne de porc
- 2 cepe
- 6 cartofi
- 2 ardei graşi
- 3 roşii
- pătrunjel verde
- sare
- untdelemn
Mod de preparare:
Se spală şi se taie carnea bucăţi. Se taie ceapa felii subţiri şi se pune, împreună cu carnea, în untdelemn, să se prăjeasca înăbuşit, la foc mic.
Când carnea este aproape prăjită, se pune apă fierbinte să fiarbă. Se curăţă cartofii, se spală, se taie sferturi şi se pun în cratiţa cu carne, când carnea este aproape fiartă. Se adaugă ardeii graşi tăiaţi feliuţe, roşiile fără pieliţe şi seminţe, tăiate felii, pătrunjelul verde tocat mărunt.
Se pune sare şi se lasă să fiairbă şi să scadă.
Pofta buna!