Carne de porc cu crevete
PrinteazaCarne de porc cu crevete din: carne de porc, crevete, varz, faina, oua, ghimbir, ulei.
- 225 g carne grasă de porc
- 1 lingură crevete uscate, înmuiaţi
- 225 g inimă de varză (chinezească)
- 1 lingură făină dizolvată într-o lingură cu apă
- 2 ouă
- 1 lingură rădăcină ghimbir tocată
- 1 lingură ulei susan
- 4 ceşti ulei de arahide
Mod de preparare:
Cu un cuţitaş se taie părţile dure ale inimii de varză în formă de con şi apoi se despică (varza) în două.
Intr-un castron se sparge un ou şi se bate cu jumătate din făina dizolvată în apă (o lingură).
Intr-un vas, pe foc mic, se pun carnea tocată, restul de făină dizolvată în apă, un ou bătut, o lingură sos soia, o jumătate linguriţă sare, vin, ghimbir şi uleiul de susan.
Se amestecă bine, într-o singură direcţie, până ce amestecul se omogenizează bine.
Se împarte amestecul obţinut în patru şi fiecăreia i se dă forma unei chiftele, mari şi rotunde. Se pune într-un vas uleiul de arahide şi, după ce s-a încins bine, se prăjesc pe rând chiftelele, trecute în prealabil prin pasta de ou.
Se lasă fiecare la prăjit până ce devin rumene, formând la suprafaţă o crustă. Se transferă când sunt gata într-un alt vas şi se adaugă o ceaşcă cu apă fierbinte, crevetele, o lingură sos soia şi bicarbonat.
Se lasă la foc mic, sub capac, timp de aproximativ două ore.
Când sunt aproape gata, într-un alt vas se pune varza la fiert, şase-şapte minute, după care se acoperă cu ea chiftelele aflate pe foc.
Pofta buna!