Carne de porc cu piure de conopida
PrinteazaCarne de porc cu piure de conopida din: carne, conopida, unt, smantana, nuci, parmezan, ridichi, capere, seminte, sare, piper.
- 250 g carne de porc tocată
- 175 g carne de curcan tocată
- prapure
- o conopidă
- 125 g unt
- 50 ml smântână lichidă
- 50 g nuci
- 50 g parmezan
- un ou fiert
- 3 ridichi
- 30 g capere capucine
- mix de seminţe
- piper roşu
- piper alb
- sare
- 20 g zahăr pătrunjel
- ulei pentru prăjit
Mod de prepare:
Se amestecă bine carnea tocată şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se formează chiftele peste care se presară puţin pătrunjel tocat şi se învelesc în prapure.
Acestea se prăjesc în ulei 3-4 minute pe fiecare parte, la o temperatură de 150°C.
Conopida se curăţă de frunze, se spală şi se taie bucheţele mici care se pun la fiert în apă cu sare. Nucile se caramelizează într-o tigaie cu zahăr şi puţină apă.
Când conopida este fiartă, se scoate din apă şi se lasă la scurs într-o sită, apoi se pune într-un blender împreună cu untul şi smântână. Se condimentează şi se face un piure fin care se dă prin sită.
La montaj se folosesc restul ingredientelor.
Pofta buna!