Carne de porc cu praz si morcovi
PrinteazaCarne de porc cu praz si morcovi din: fleica de porc, morcovi, praz, chimen, usturoi, sare si piper.
- 1 kg fleica de porc
- 3-4 morcovi
- 2 fire de praz
- 2 lingurite cu chimen
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie prazul şi morcovii în rondele, usturoiul în felii şi fleica în bucăţi potrivite. Pune-le pe toate într-o tavă încăpătoare şi toarnă o cană cu apă. Sărea¬ză şi piperează, apoi aşază carnea. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit.
Când carnea s-a rumenit pe o parte, întoarce-o pe cealaltă şi aranjează din nou legumele. Dacă e nevoie de lichid în tavă, toarnă un pic de apă. Adaugă chimenul şi lasă să se rumenească din nou. Când e gata, stinge focul şi pune deasupra fire de rozmarin verde. Serveşte-o cât mai caldă, cu salată de varză acră.
Carne de porc cu praz si morcovi
Pofta buna!