Carne de porc cu prune uscate si orez
PrinteazaCarne de porc cu prune uscate si orez din: carne de porc, prune uscate, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, faina de grau, sare, piper, orez.
- 500 g carne de porc
- 1 păhar prune uscate
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 2-3 linguri vin sec
- 1½ linguri pastă de roşii
- 1½ linguri făină de grîu
- sare
- piper negru măcinat
- 1 pahar orez
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele, se sărează, se pipărează şi se prăjeşte cu ceapa tăiată mărunt. Prunele se spală, se înlătură sîmburii, se înăbuşă puţin cu vin. Carnea se amestecă cu prunele şi lichidul în care s-au înăbuşit, se adaugă pasta de roşii prăjită, faina prăjită şi diluată cu bulion, sare şi se înăbuşă pînă este gata.
Într-o farfurie se pune grămăjoară orez fiert, deasupra se pune carnea cu prune, apoi se toarnă sosul în care s-a înăbuşit carnea.
Carne de porc cu prune uscate si orez
Pofta buna!