Carne de porc cu prune uscate si orez

Printeaza

Carne de porc cu prune uscate si orez din: carne de porc, prune uscate, ceapa, ulei, vin, pasta de rosii, faina de grau, sare, piper, orez.

Ingrediente:Carne_de_porc_cu_prune_uscate_si_orez

  • 500 g carne de porc
  • 1 păhar prune uscate
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 linguri vin sec
  • 1½ linguri pastă de roşii
  • 1½ linguri făină de grîu
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 pahar orez

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele, se sărează, se pipărează şi se prăjeşte cu ceapa tăiată mărunt. Prunele se spală, se înlătură sîmburii, se înăbuşă puţin cu vin. Carnea se amestecă cu prunele şi lichidul în care s-au înăbuşit, se adaugă pasta de roşii prăjită, faina prăjită şi diluată cu bulion, sare şi se înăbuşă pînă este gata.

Într-o farfurie se pune grămăjoară orez fiert, deasupra se pune carnea cu prune, apoi se toarnă sosul în care s-a înăbuşit carnea.

Carne de porc cu prune uscate si orez

Carne_de_porc_cu_prune_uscate_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.