Carne de porc cu sos de soia
PrinteazaCarne de porc cu sos de soia din: carne de porc, usturoi, ulei, sos de soia, vin, faina, bicarbonat, sare.
- 500 g carne de porc
- 175 g usturoi verde
- 2 linguri ulei de arahide
- 3 linguriţe sos de soia
- 1 lingură vin roşu
- 2 linguriţe făină
- bicarbonat
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Carnea, tăiată felii subţiri, se trece printr-un amestec de ou cu făină dizolvată în apă şi se prăjeşte, pe ambele feţe, în ulei bine încins. Se adaugă sosul de soia şi vinul, amestecându-se uşor.
Se pun usturoiul spălat, tăiat fâşii pe lung, sarea şi bicarbonatul. Se prepară la foc iute, amestecând din când în când, până ce carnea este bine făcută.
Pofta buna!