Carne de porc cu taietei de orez
PrinteazaCarne de porc cu taietei de orez din: porc, teietei de orez, broccoli ardei iute, ulei, usturoi, ceapa verde, iarba de lamaie, ardei gras, lapte de cocos, pasta de tomate, sos de soia, vin de orez, ghimbir.
- 450 g file de porc
- 225 g taietei de orez
- 115 g broccoli
- 1 ardei iute rosu fara seminte
- 3 linguri de ulei
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 10 fire ceapa verde
- 1 tulpina iarba de lamaie, tocata
- 1-2 ardei ardei grasi roșii, copti
- 4 căni de lapte de cocos
- 1 lingura pasta de tomate
Ingrediente pentru marinata:
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura de vin de orez
- 2 linguri ulei
- 2.5 cm ghimbir proaspăt
Mod de preparare:
Se taie carnea de porc în fâșii. Se amestecă toate ingredientele pentru marinata intr-un castron, se adauga carnea de porc, se amestecă și se marinează timp de 1 oră.
Răspândiți fideaua de orez într-un mare bol, se toarnă peste suficientă apă caldă pentru a acoperi și se lasă la macerat timp de 20 de minute, până se înmoaie. Se scurg bine si se pastreaza deoparte.
Intre timp, fierbeți broccoli timp de 2 minute, apoi se scurge, dati prin apa rece și se scurge din nou.
Se scurge carnea de porc, rezervând sosul. Incalziti 2 linguri de ulei. Rumeniti carnea de porc 4-5 minute, apoi transferati pe un platou.
Adăugați un pic de ulei in tigaie și se incorporeaza usturoiul, ceapa, iarba de lamaie si ardei iute si gatiti la foc mediu timp de 2-3 minute. Se adauga broccoli si piper si mai gatiti cateva minute.
Se amestecă sosul rezervat, lapte de cocos și pasta de tomate. Fierbeti la foc mic, apoi se adaugă carnea de porc și tăiței. Gatiti timp de 3-4 minute.
Pofta buna!