Carne de porc cu usturoi
PrinteazaCarne de porc cu usturoi din: usturoi, file de porc, ulei de masline, sare, piper, sherry, pasta de masline, rosii, patrunjel.
- 8 căţei de usturoi
- 500 g file de porc
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 3 linguri de sherry sec
- 1-2 linguri de pastă de măsline verzi
- 6 roşii
- pătrunjel cu frunza netedă pentru ornat
Mod de preparare:
Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Carnea se curăţă de grăsime şi se taieîn cubuleţe de circa 2×2 cm.
Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie mare până când aproape începe să fumege. Se prăjeşte carnea împreună cu usturoiul timp de circa 5 minute, până se pătrunde.
Cubuleţele de carne se sărează, se piperează şi se aromatizează cu sherry-ul. Apoi se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Fondul din care s-a scos carnea se fierbe cu circa 150 ml de apă. Se înglobează pasta de măsline şi se clocoteşte până când scade. Sosul rezultat se toarnă peste cubuleţele de carne, care apoi se servesc.
Roşiile se spală, se şterg de apa, se taie în sferturi şi se aşează pe platou. Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se foloseşte pentru ornare.
Carne de porc cu usturoi
Pofta buna!
Foarte bun a iesit