Carne de porc cu varza dulce sau acra
PrinteazaCarne de porc cu varza dulce sau acra din: carne de porc, rosii, sare, piper, ardei, untura sau untdelemn, bors, ceapa.
- 1 kg carne de porc
- o varză
- 500 g roşii
- sare
- piper
- un ardei gras
- 2 linguri untură sau untdelemn
- o ceaşcă borş
- 2 cepe
Mod de preparare:
Carnea, după ce a fost spălată, se taie bucăţi care se rumenesc împreună cu ceapa, înăbuşindui-se în untdelemn şi se fierb în apa pe care o lasă.
Varza, tăiată ca tăiţeii, se pudrează cu sare, se lasă câteva minute, se stoarce şi se pune peste came. Apoi se pun felii de roşii decojite şi fără seminţe, boabele de piper, ardeiul gras tăiat fideluţă, borşul şi grăsimea. Se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă, înăbuşit, până scade.
Pofta buna!