Carne de porc cu varza dulce
PrinteazaCarne de porc cu varza dulce din: carne de porc, untura, varza, bulion, sare, mirodenii.
- 1 kg carne de porc proaspătă (costiţe, bucăţi cu grăsime)
- 3 linguri untură (ulei)
- 1 varză crudă (mai mare)
- 1 lingură bulion
- mirodenii (piper boabe, foi de dafin, cimbru)
- sare
Mod de preparare:
Carnea de porc se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Varza se toacă fin (fîdeluţă) şi se pune pe plită într-o cratiţă bine unsă cu untură (sau ulei), la fpc potrivit. Când s-a muiat puţin varza, se adaugă carnea, care se aşazâ deasupra verzei. Se adaugă apă cât să acopere conţinutul şi cratiţa se pune la fiert, acoperită parţial.
Se fierbe până ce carnea este făcută. Atunci se scoate carnea, se adaugă bulionul, mirodeniile şi sarea şi varza se lasă să fiarbă în continuare, până se face bine. în final, când varza este bine făcută, se adaugă carnea şi se serveşte caldă.
Multă lume la această mâncare nu pune bulion, ci cel mult puţină boia
Pofta buna!