Carne de porc cu varza
PrinteazaCarne de porc cu varza din: carne de porc cu os, varza, unt, vin rosu, sare, piper, zahar.
- 1,5 kg carne de porc cu os
- 2 kg varză roşie
- 50 g unt
- 1 pahar cu vin roşu
- sare
- 20 boabe piper
- 1 lingură cu zahăr
Mod de preparare:
Curăţaţi varza de foile uscate sau lovite, spălaţi-o întreagă sub jet de apă sau scufundaţi-o de 2-3 ori într-o căldare cu apă. Lăsaţi să se scurgă, tăiaţi varza în sferturi.
Folosind un cuţit cu lama ascuţită, tocaţi varza în fâşii subţiri, strângeţi tocătura în lighean, presăraţi cu sare, frământaţi amestecul cu mâna 2-3 min, apoi spălaţi cu apă rece şi turnaţi varza în sită să se scurgă.
Spălaţi carnea, uscaţi-o cu un prosop curat, rumeniţi-o în unt. Folosiţi pentru asta tava de friptură. Când carnea s-a rumenit adăugaţi varza, boabele de piper, puţină sare, 1 lingură cu zahăr. Turnaţi în tavă un pahar cu vin roşu fierbinte.
Puneţi tava în cuptorul cald pentru 1 oră, întoarceţi carnea, continuaţi procesul de frigere.
După 2 ore scoateţi friptura curăţaţi oasele şi tăiaţi-o felii.
Serviţi împreună cu varza călită, lângă pâine neagră şi vin roşu.
Pofta buna!