Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii
PrinteazaCarne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii din: file de porc, pastă galbenă de curry Malaysia sau Thai, ulei de floarea-soarelui, ananas proaspăt, ceapă roşie,, fasole verde, rosii prunisoae, sos de peste Thai, zahar brun, limeta, frunze proaspete de busuioc.
Ingrediente:
- 500 g file de porc, tăiat în felii subţiri
- 2 linguri cu pastă galbenă de curry Malaysia sau Thai
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 200 g ananas proaspăt, tăiat în cuburi
- 1 ceapă roşie, curăţată şi tăiată în felii
- 150 g fasole verde, ruptă
- 150 g roşiii prunişoare, înjumătăţite
- 1 lingură cu sos de peşte Thai
- 1 lingură cli zahăr brun
- sucul de la 1 limetă
- o mână mare cu frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă carnea de porc cu pasta de curry, cu mâna. încălzeşte pe aragaz o tigaie wok sau o tigaie mare.
Toarnă 1 lingură de ulei şi când e fierbinte, pune carnea de porc în 2 reprize şi prăjeşte 2-3 minute, până când bucăţile s-au rumenit şi s-au pătruns puţin.
Scoate carnea de porc din wok pe o farfurie caldă. Prăjeşte ananasul 1 minut sau 2, până se caramelizează. Scoate-I pe farfuria fierbinte.
Reîncălzeşte tigaia, toarnă restul de ulei şi prăjeşte ceapa 2 minute. Adaugă fasolea şi 2 linguri de apă şi fierbe timp de 1 minut.
Pune carnea de porc şi ananasul înapoi în wok şi adaugă jumătăţile de roşii, sosul de peşte, zahărul şi sucul de limetă.
Incălzeşte totul o jumătate de minut, apoi presară frunzele de busuioc. Serveşte imediat cu orez şi felii de lime.
Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii
Pofta buna!