Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii

Printeaza

Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii din: file de porc, pastă galbenă de curry Malaysia sau Thai, ulei de floarea-soarelui, ananas proaspăt, ceapă roşie,, fasole verde, rosii prunisoae, sos de peste Thai, zahar brun, limeta,  frunze proaspete de busuioc.

Carne_de_porc_dulce_acrisoara_cu_ananas_si_rosii

Ingrediente:

  • 500 g file de porc, tăiat în felii subţiri
  • 2 linguri cu pastă galbenă de curry Malaysia sau Thai
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 200 g ananas proaspăt, tăiat în cuburi
  • 1 ceapă roşie, curăţată şi tăiată în felii
  • 150 g fasole verde, ruptă
  • 150 g roşiii prunişoare, înjumătăţite
  • 1 lingură cu sos de peşte Thai
  • 1 lingură cli zahăr brun
  • sucul de la 1 limetă
  • o mână mare cu frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă carnea de porc cu pasta de curry, cu mâna. încălzeşte pe aragaz o tigaie wok sau o tigaie mare.

Toarnă 1 lingură de ulei şi când e fierbinte, pune carnea de porc în 2 reprize şi prăjeşte 2-3 minute, până când bucăţile s-au rumenit şi s-au pătruns puţin.

Scoate carnea de porc din wok pe o farfurie caldă. Prăjeşte ananasul 1 minut sau 2, până se caramelizează. Scoate-I pe farfuria fierbinte.

Reîncălzeşte tigaia, toarnă restul de ulei şi prăjeşte ceapa 2 minute. Adaugă fasolea şi 2 linguri de apă şi fierbe timp de 1 minut.

Pune carnea de porc şi ananasul înapoi în wok şi adaugă jumătăţile de roşii, sosul de peşte, zahărul şi sucul de limetă.

Incălzeşte totul o jumătate de minut, apoi presară frunzele de busuioc. Serveşte imediat cu orez şi felii de lime.

Carne de porc dulce-acrisoara cu ananas si rosii

Carne_de_porc_dulce_acrisoara_cu_ananas_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.