Carne de porc prajita in sos de bere
PrinteazaCarne de porc prajita in sos de bere din: cotlete de porc, morcovi, ceapa, telina, sare, piper, chimen, unt, bere, patrunjel.
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 tijă de ţelină
- 4 cotlete de porc cu grăsime, de 200 g fiecare
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 1 lingură de chimen
- 2 linguri de unt
- 400 ml bere neagră
- 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, ceapa şi usturoiul. Taie morcovii în felii subţiri, ceapa în bucăţi şi usturoiul în bucăţele. Spală şi curăţă ţelina, apoi tai-o în felii.
Spală şi usucă carnea. Fă câte o incizie în partea cu grăsime, unge cu sare, piper şi chimen. Incălzeşte untul într-o tigaie şi
prăjeşte carnea pe toate părţile, până se rumeneşte.
Adaugă legumele, prăjeşte-le, apoi toarnă berea. Acoperă tigaia cu capac şi fierbe totul la foc mic timp de 20 de minute, la capacul, presară pătrunjelul şi asezonează sosul.
Scoate carnea şi păstreaz-o la cald. Lasă sosul să fiarbă până se îngroaşă puţin, apoi adaugă carnea.
Pofta buna!