Carne de pui cu ciuperci
PrinteazaCarne de pui cu ciuperci
- 1,5 kg pulpe de pui
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 cub de supă instant
- sare
- piper
- 1 cutie de ciuperci
- 1 legătură de verdeaţă
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare, ceapăşi morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem de supă şi o aşezăm într-un vas yena, uns cu unt.
Punem peste carne, ciupercile tocate, iar peste ciuperci turnăm un sos făcut din trei căţei de usturoi, o cană de supă, două gălbenuşuri bătute cu 200 g smântânăşi o lingură cu vârf de făină albă, după care dăm vasul la cuptor, timp de douăzeci de minute, apoi servim cu piure de cartofi sau mămăligă.
Pofta buna!