Carne de vita cu bame
PrinteazaCarne de vita cu bame din: carne de vita, bame, rosii, sare, ceapa, faina, otet, patrunjel, ulei, vin.
- 700 g carne de vita
- 800 g bame
- 300 g rosii
- sare
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- 1 lingura otet
- patrunjel
- 120 ml ulei
- 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-o şi înăbuşiţi-o cu puţin ulei. Când este gata o scoateţi şi în sosul rămas puneţi făina şi ceapa tocată pentru a le căli. Când ceapa s-a înmuiat puţin, stingeţi cu supă, apă şi cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate.
Fierbeţi 20 min, strecuraţi peste carne şi puneţi din nou pe foc. Curăţaţi bamele, le opăriţi cu oţet diluat, le spălaţi bine şi când carnea este aproape gata, le puneţi peste carne şi mai lăsaţi să fiarbă împreună 10 min.
Spre final puneţi vinul şi fierbeţi încă 10 min. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjel tocat.
Carne de vita cu bame
Pofta buna!